Какво точно трябва реално разберем за премахването на косми с лазер

laser hair removal

Точно какво трябва да знаем за лазерната епилация
Нежеланото окосмяване по тялото ни абсолютно винаги е бил лош сън на дамите. Нежната част от населението, за да стане с наистина нежна и красива кожа, се подлага на зашеметяващи методи, за да изчезнат косъмчетата.
Във войната с косъмчетата са позволени абсолютно всички средства – ръчни самобръсначки, кола маска, епилатор и какво ли още не.
В древни времена жените са ползвали кремък, сок от дървета, карамел, мед и дори смес с арсеник или калциевият хидроксид, като често пъти оставяли много тежки белези по тяхната кожа.

В наши години именно тези методи са хем минало, хем методите не са се променили значително.
Най-безболезненият, изключително бърз и качествен начин си остава електрическата самобръсначка.

Недостатъците му за съжаление са, също като наистина добре знаете, е в това, че още на 2-рия ден малките косъмчета поникват и веднага след продължителното му приложение те стават все по-черни, големи и нагъсто.

С най-задоволителен дълготраен ефект са методите, с които косъмът се отстранява заедно с коренчето. Кола маската и епилаторът осигуряват този ефект. И двете процедури за съжаление са придружени с остра болка и време от деня.

Кола маската почти винаги се създава перфектно, когато е приготвена от козметик в надеждно за тази цел студио. Безсъмнено струва важно време и финанси.

В домашни условия несъмнено може да се извършва, но не всички девойки съумяват да се справят със трудната задача.

Когато се отнася до лазерната епилация, тя се прави у дома и трябва да се презаредите с спокойствие, свободно време и място, на което косъмчетата безпроблемно да падат и веднага след това да са почистени.

Като много ясно се вижда, всички тези методи имат своите собствени предимства, но и имат немалки недостатъци, а на края космите не спират да си изникват и да се нуждаят от от нас още през няколко дена да ги отстраняваме.
Това, което трябва да знаете малко преди да отидете на епилация с лазер е, че е нужно косъмчетата да не бъдат махани от корен най-малко три-четири седмици точно преди това.

Принципно, толкова, колкото по-силен е самия косъм или много по-гъсто окосмеността, точно толкова по-добър е резултатът след много малко процедури.
И да, няма как тези неща да се случат с магическа пръчка след 1-2 посещения, апаратурата още не е достигнала до това ниво.
Нужни са най-малко 6 процедури, за да се премахне окосмеността и крайният резултат да се бъде за дълго време.

Точно преди да отидете на лазерна епилация, косъмчетата наложително е да са обръснати. Нужно е да сте компетентни с цялата процедура от страна на експертите, които сте избрали да посетите.

Ако центърът за епилация с лазер, който сте открили, е достатъчно коректен и надежден, то експертите в центъра никога няма да ви заблудят, че методът е напълно безболезнен и ще отстрани косъмчетата на СТО% и завинаги.
За всякакви въпроси и отговори, които ви притесняват, се отправете към специалист дерматолог. Не се излагайте на такава процедура без да сте наясно какво реално представлява тя и не се оставяйте да бъдете подвеждани.